Start    Företagshälsa     Bildgalleri     Prislista   Kontakt    Om Mrs Feelgreat    Träningspass   Hälsogrupp    Nyheter  Massage  Boka online

 

Nygammal träningsform till Växjö

 

Kettlebell

  • Ny träningsform i Växjö

  • Intensivt och medryckande
  • Skonsamt för kroppen

  • Tränar smidighet och styrka


    Kom och pröva på, DU blir bland de första i Sverige!!!!
                   

                      

 

 Vill du pröva på denna nya träningsform boka dig nu.

Boka online här

Med reservation för begränsat antal kettlebell i varje vikt, så först till kvarn.

Kettlebell träning

 Vem som helst kan använda kettlebell!!! Den finns i flera olika storlekar som anpassas efter individen. Hittills har den främst använts till personligträning, men...

 

- NU KOMMER KETTLEBELL SOM GRUPPTRÄNING!!!!!!

 

Det är bra om du har en viss träningsvana när man går in på ett gruppass eftersom det är en ganska tuff träningsform. Man tränar både Kardio och fys, alltså man får igång ett bra flås och man tränar musklerna rent styrkemässigt. Dessutom ger passen en hel del vad gäller smidighetsträning.

 

Träningen ska skapa rörlighet och stabilitet i de muskler och de delar som utgör grunden för vårt naturliga rörelsemönster. Alltså, vi vill träna kroppen för dess ursprungliga funktion, stärka kroppens muskulatur och i rörelse skapa rörelse energi som kroppen omvandlar genom den kinetiskakedjan. Det innebär att kraften kommer igenom kroppen från foten hela vägen upp till högsta punkten i rörelsen.

 

Kettlebellträning bygger på ursprungsrörelser som drag, böj, vridning, press och rotation. Med en kettlebell stärker du upp svaga delar av din kropp.

 

Flera test har visat att syreupptagningsförmågan och den anaeroba effekten ökar avsevärt efter en tids regelbunden träning med kettlebellträning.

 

Det som gör att jag tycker man ska testa på kettlebell är att det går inte att jämföra med någon annan träning på marknaden idag. Roliga övningar som ger en sådan helhetseffekt finns inte i någon annan träning i nuläget.

Eftersom kettlebell är ett så fantastiskt utformat träningsredskap blir det mycket följsamt i träningen  och betydligt mer skonsamt för handleder än exempelvis träning med skivstång.

Den 200 år gamla träningsformen kommer ursprungligen från Ryssland. Vi har importerat den från USA och den vinner nu allt mer utrymme på Sveriges gym.
Den ser ut som en kanonkula med ett handtag som gör att den lätt följer den rörelsen du utövar. Att köra detta i grupp gör att man dessutom kämpar dom där extra 10 procenten vilket ger en enorm kick för självkänslan.

 

 

   

 

                                        

                  

                    

 

.

 

Copyright ® 2006 MrsFeelgreat.se
info@mrsfeelgreat.se
Start      Massage      Kontakt   Om Mrs Feelgreat  referenser  Hälsogrupp Nyheter

www.mrsfeelgreat.se