Start    Företagshälsa   Bildgalleri   Prislista    kontakt     Om Mrs Feelgreat   Träningspass   Hälsogrupp   Nyheter  Massage  Boka online

Kolla in vårens Nyheter

   Kvinnan bakom Mrs Feelgreat

Mitt namn är Emma Frank, jag är 27 år och ett riktigt energiknippe.

Jag är utbildad hälsoutvecklare samt certifierad massageterapeut, licenserad träningsinstruktör och hälsoprofilbedömare.

Varför valde jag denna yrkesinriktning?

Jag förstod att jag var som gjord för detta, när jag tog mig igenom en riktigt tuff period av motgångar och sjukdom.

Jag har en sjukdom som heter Ehlers-Danlos syndrom, som mest besvärar mina leder och ger överrörlighet (så kallat hypermobilitet syndrom). Detta innebär att jag har kronisk värk och kroniska inflammationer. Jag har haft störst problem med höfter och axlar. Mina enorma höftproblem har gjort att jag har haft väldigt svårt för att gå, resa mig sätta mig osv.

För några år sedan var det riktigt tufft och jag kunde inte gå i trappor alls, knappt gå på plana ytor och jag hade ständigt hög smärta.
På grund av läkarnas okunnighet om denna sjukdom råddes jag till att inte vara med på gymnastiken i skolan eller att idrotta på fritiden. Dels på grund av att smärtan varit för hög och leder som gått ur led. Läkarna har inte blivit riktigt kloka på vad som varit fel, eftersom det är en sjukdom som inte syns på utsidan.

Jag har genomgått åtskilliga operationer där man har försökt fixera lederna och göra dom stabila, viket är en näst intill omöjlighet på någon som har denna sjukdom. Att ha så ont och inte kunna röra sig som man vill, höll verkligen på att knäcka mig totalt. Och smärtan hade verkligen tagit över mig.
Så efter ett tag bestämde jag mig för att så här kan jag inte ha det, jag måste ta kontroll över smärtan. Jag hade äntligen insett att ska min situation bli bättre måste jag göra något åt det själv, det kommer inte att vara någon annan som gör det åt mig.

Jag började med att sätta som mål att komma ut varje dag, få frisk luft och gå en liten runda. Med liten runda menade jag runt mitt hus, och det är inte stort. Full fokus på detta och jag tog mig ut och stapplade runt huset. Det tog en evighet, men det var det värt. Jag gjorde det, jag klarade det, och det gav mig ännu mer energi till att kämpa vidare.

Efter ett tag utökade jag rundan till runt grannens hus också, även detta klarade jag. Jag kände självklart smärta men samtidigt var det en mer behaglig smärta för den grundade sig i att jag gjort något. Det kändes mer värt att ha ont om man hade ansträngt sig och fått ut något utav det än att bara sitta still dag efter dag utan att få något gjort.
Energin flödade i kroppen och nu var det jag som hade kontrollen, jag hade tagit den tillbaka! Målen blev större och större.

Min sambo, Micke, som såg mig göra enorma framsteg, peppade mig till att våga börja styrketräna. Han har själv styrketränat i många år. Vi kom fram till att om man styrketränade och sen hoppade över stretchen så skulle musklerna bli korta och kompakta. De skulle därmed hålla lederna bättre på plats. Micke hjälpte mig i gymmet och lärde mig alla rörelse med lätta vikter. Efter hand började vi lägga på mer och mer tyngder för att musklerna skulle få arbeta på max och dra ihop sig. Det enda läkarna kommenterade var att efter sådan här styrketräning borde jag i varje fall låta massera mig för att mjuka upp musklerna någorlunda.

Nu började jag känna mig som en ny människa. Jag kände mig stark både fysiskt och psykiskt. Jag promenerade vilka sträckor jag ville utan begränsning, gick de slingor som föll mig in just då. Det var DÅ jag bestämde mig för att det var det här är jag vill arbeta med. Jag vill jobba med att förbättra förutsättningarna för andra människor, få dem att se möjligheterna och utveckla sina liv. Så jag sökte till en ett-årig utbildning för idrott och ledarskap, på Grimslövs folkhögskola. Efter det året kände jag verkligen att jag hittat min väg i livet. Året därpå gick jag så Hälsa och Friskvårdslinje på samma folkhögskola.

Detta var en tid då jag lärde mig väldigt mycket, även om mig själv. Jag tog certifikat som massage terapeut. Det är en utbildning som för mig varit väldigt viktig eftersom massage är en behandlingsform som är bra och smärtlindrande för mig.

Idag har jag nått mitt största mål, jag har startat ett företag inriktat på hälsoutveckling för den enskilda personen, dess arbetsplats och företaget där han/hon är anställd.

Copyright ® 2006 MrsFeelgreat.se
info@mrsfeelgreat.se
Start      Massage      Kontakt   Om MrsFeelgreat  referenser  Hälsogrupp Nyheter
www.mrsfeelgreat.se